Hutterer - Lechner GmbH

HL Hutterer & Lechner - je vodeći europski proizvođač slivnika i sifona te proizvoda za odvodnju. Legomont d.o.o. je ovlašteni uvoznik i distributer.

Godine 1950. gospoda Leopold Hutterer i Viktor Lechner osnovali su,poduzeće, koje je trebalo pretežno proizvoditi proizvode iz olova za vodoinstalaterske radove i za kemijsku industriju.Postojale su tehničke, kao i trgovačke pretpostavke za izgradnju jedne tvrtke, koja bi zadovoljila raznovrsne želje u toj grani. Početak je bio vrlo skroman, ipak je uskoro bilo moguće podići malu tvorničku halu i nekoliko godina kasnije kupiti tvorničko zemljište (današnje sjedište tvrtke). Uz marljivost i oprez polagano je izgrađen pogon. HL90Tijekom godina u instalacijskoj grani pokazao se obrat u tendenciji primjene plastike umjesto olova. Ta je promjena bila prepoznata u pravo vrijeme, tako da se unutar nekoliko godina moglo sistematski prilagoditi prijelazu s olova na plastične mase. Put je bio težak ali uspješan. Danas opskrbljujemo plastičnim proizvodima ne samo austrijsko tržište, već više od polovice naših proizvoda izvozimo.

Kako je god. 1982. ravnatelj poduzeća Leopold Hutterer preminuo, u ravnateljstvo je pristupila njegova kćer, gospođa Christl Schütz-Hutterer, i vodila je poduzeće zajedno s ortakom Viktorom Lechnerom sve do njegove smrti god.1998. Od tog doba je gđa Schütz-Hutterer vodila društvo sama, koje je god.2001. pretvoreno u društvo s ograničenom odgovornošću, uz djelotvornu potporu dugogodišnjeg suradničkog tima izvanrednih stručnjaka. Poduzeće sad vodi poslove pod imenom HL Hutterer & Lechner GmbH. HL dizajnirane rešetkeGodine 1993. dokupljeno je susjedno zemljište od 6.000 m2;, tako da je postojalo dovoljno mjesta za daljnje širenje. Uz stalni razvoj novih proizvoda i intenzivnu brigu za veletrgovinu i instalatere, tvrtka je stekla dobar ugled i ime u zemlji i inozemstvu. Danas je tvornica (pogon) opremljen najmodernijim strojevima za proizvodnju i obradu na površini od 10.000 kvadratnih metara i raspolaže dobro uređenom zgradom za alate i oblike (alatnica), u kojoj se izrađuje sve za potrebe pogona, modeli za brizganje gize, naprave i specijalni strojevi. U ovom trenutku za HL radi ca. 100 suradnika.

Od god.1990. u HL-u se trude oko izvoza u tranzicijske zemlje Istočne i Srednje Europe. God.1990 osnovan je u Budimpešti Informativni ured za Mađarsku. U brzom slijedu otvorili su se uredi u Brnu, Bratislavi, Varšavi, Mariboru, Milanu i Sofiji, kao i pred godinu dana u Moskvi. Izvozna tržišta u Zapadnoj Europi obrađuju se iz Njemačke. Inovativni proizvodi tvrtke HL kao i intenzivna obrada tržišta omogućili su da danas izvozimo 60% proizvodnje.
U stalnom nastojanju oko kvalitete pribavili smo u god. 1995. Certifikat kvalitete ISO 9001. U filozofiji kuće HL na istaknutom mjestu stoje kvaliteta i inovacije u proizvodnji, kao i težnja brzog i pouzdanog udovoljavanja željama klijenata. Legomont d.o.o. proizvode HL Hutterer & Lechnera distribuira od 1997. godine.

Hutterer - Lechner katalog Web katalog Legomont

Hutterer - Lechner katalog  Važeći cjenik od 01.04.2019. HL Hutterer & Lechner

Hutterer - Lechner katalog
HL Hutterer & Lechner troškovnički opisi

Hutterer - Lechner katalog HL Hutterer & Lechner sekundarna odvodnja ravnog krova i terasa

     balkonski slivnici
     krovni slivnici  
     podni slivnici 
     slivnici visoke klase nosivosti

     hidroizolacijske garniture
     cijevni prodori
     cijevni dozračnici
     nepovratni ventili
     klima i ventilacija
     podoravni tuševi
     tuš kade
     kade
     pribor i dijelovi
     umivaonici
     WC
     pisoari
     kuhinja
     perilice rublja
     kišni kolektori

Video-spajanje HL slivnika sa polimercementnim izolacijama
HL 50 podoravni tuševiHL 50 linijska odvodnja podoravnih tuševa_HR
HL 50 podoravni tuševiHL 50 prezentacija_HR
hl 801 cijevni prodorHL 801 cijevni prodori_HR
HL83.M izolacija polimer cementni premaziHL 83.M hidroizolacijska garnitura za polimer cementne premaze_HR
HL 3100 slivniciHL 3100 slivnici_HR
HL5100 slivniciHL 5100 slivnici_HR
HL 138 ugradbeni sifon za kondenzat klima uređaja_HR
HL 530 tuš blok za podoravne tuševeHL 530 tuš blok_HR
HL 530 tuš blok upute za ugradnjuHL 530 upute za montažu_HR
HL 73Pr plug-in odvodHL 73Pr plug-in odvod_HR